Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира от

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира от
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна безславно от Уимбълдън

 Виктория Томова: Григор и Пиронкова ме въодушевяват  Григор към този момент е шести в света, Надал се завърна на върха
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи присъединяване си на шампионата от Големия шлем " Уимбълдън " още в първия кръг. Талантът от Хасково отстъпи на Станислас Вавринка с 6:1 6:7(3) 6:7(5) 6:4.

Така в идната фаза Вавринка чака Джаред Доналдсън. С това си проваляне Димитров губи 170 точки за международната класация, като занапред ще излиза наяве какъв брой позиции ще загуби в топ 10 в света.

Димитров изигра доста добре първия сет, в който се възползва от съмненията на Вавринка. Българинът поведе с 5:0. Едва тогава противникът му съумя да вземе първи гейм, като завоюва подаването си на нула. Веднага шестият в света улови опцията да завърши сета при собствен сервис.



Вторият сет беше надалеч по-оспорван. След серия бързи сервис-геймове швейцарецът проби пръв за 4:2. Димитров отговори незабавно и изравни за 4:4. Последва нова замяна на бързи геймове, с цел да се стигне досега, в който Вавринка стигна до два сетбола при 6:5 и 40:15 при начален удар на българина. Димитров съумя да се отбрани и прати сета в тайбрек. Той стартира с поредност минипробиви, само че след 3:3 Вавринка завоюва четири следващи точки и изравни резултата.

Поставеният под номер 6 българин съумя да поеме контрола на протичащото се в ранен стадий от третата част, като подвигна равнището на играта си. След ранен пробив Димитров поведе с 3:0, а пропусна да увелечи преднината си в шестия гейм, когато не съумя да осъществя опция за пробив. Той обаче запазваше задатъци и при 5:2 сервираше за сета. Тогава позволи съмнения и след няколко неточности изоставаше с 15:40. Още една непредизвикана неточност и Григор си усложни живота, като върна швейцареца в сета. Вавринка се възползва и малко по-късно изравни резултата за 5:5.



За повторно от началото на мача сетът трябваше да бъде решен след тайбрек. В него на два пъти българинът повеждаше с минипробив, само че незабавно противникът му го връщаше. Григор прати в навън топката от форхенд и Стан поведе с 5:4 и му предстояха два сервиса. Вавринка стигна до два сетбола, само че отличен ретур избави първия. Минаващ удар на швейцареца обаче постави завършек на сета и той към този момент водеше в резултата.

Две непредизвикани неточности на Стан Вавринка при 1-1 и 15-15 дадоха два шанса на българина за ранен пробив в четвъртата част. В този миг обаче сервиращият се разигра и сподели някои превъзходни отигравания, с които се измъкна. След сложен сервис гейм Григор също получи късмет за пробив, с помощта на нова непредизвикана неточност на съперника му при 30-30, само че върна жеста и се стигна до дюс. Два начални удара в тялото избавиха швейцареца.

До 5-4 двамата успяваха да удържат подаванията си, само че заставен да сервира за оставане в мача Димитров позволи три непредизвикани неточности и даде два мачбола на противника си. Първият бе избавен след нерешително излизане на мрежата, което Вавринка не съумя да преодолее. Вторият се игра на втори сервис и Стан невъзмутимо изхвърли българина от шампионата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР